Bryggudden, Karlstad

Kvarteret Bryggudden består av flera olika byggnader som uppfördes 2011-2019.

  1. Bryggudden 1. Höghus i 21 plan. 62 st lägenheter.
  2. Bryggudden 2. Flerbostadshus i 5 plan. 14 st lägenheter samt restaurang/café i markplan.
  3. Kanalstranden
  4. Docklands. 47 bostadsrätter i två huskroppar (med 6 våningsplan). Gemensamt garage under huskropparna. Fastigheten erbjuder faciliteter som relaxavdelning med bastu, övernattningslägenheter och generösa uteplatser. Husen uppfödes med prefabricerad betongstomme och bekläddes med tegelfasad, varierat med diskreta fasadskivor.
  5. Bryggudden 3
  6. Bryggpalatset. Består av två hus med 45 bostadrätter, från 1 rum och kök till 4 rum och kök. Det finns gästrum, bastu, relax och garageplatser i husets källarplan. Alla lägenheter har generösa uteplatser, balkonger och terasser med vattenutsikt och möjlighet till inglasning.
  7. Fullriggaren. Fastigheten består av 264 stycken lägenheter fördelat på 204 hyresrätter och 60 stycken bostadsrätter i så kallad 3-dimensionell fastighetsbildning. Byggnaden inrymmer även en förskola med två avdelningar uppdelat i två plan. Stomsystemet är i huvudsak prefabricerad betongstomme med platsgjutna valv på plattbärlag, med exklusiva takvåningar konstruerat i trä. Fasaderna har stor variation av avfärgad betong, träpanel, tegel och plåtbeklädnad.Mer information om respektive projekt, kommer inom kort.
Se fler projekt